Preizkusi brezplačno vadbo, kjer dobiš še veliko, receptov primerov obrokov in vodnik sestave obrokov.

 

ŠOK, kaj je to zunaj? Ne more biti res, pa je …

Medenično dno sestavlja skupina mišic in vezivno tkivo. Delujejo podobno kot viseča mreža in podpirajo medenične organe (maternica, nožnica, črevo in sečni mehur). Če te mišice medeničnega dna oslabijo, ne morejo več opravljati svoje funkcije, organi, ki jih mišice podpirajo, se začnejo spuščati. To privede do neprijetnega pritiska v medenici, zdrsa oziroma spusta medeničnih organov, uhajanja urina in blata, manjša je tudi kvaliteta spolnega življenja.

To se občuti kot tampon, ki bi vam hotel zdrseti iz nožnice, ali kot nekaj zelo težkega “tam spodaj”,

Zakaj biti pozorna?

Zato, ker me glede tega kontaktira vsaj 7 žensk na teden, ki imajo občutek kot, da jim bo nekaj ven padlo. 2 od 7 pa je že začutilo nekaj zunaj. Hočem, da se o tej temi govori več, saj je to tabu tema.

Problem? Večina teh punc, je v želji, da bi hitro dobila staro postavo po porodu, šla na prvo vadbo za ovinkom. Tam so skakali, tekli, šprintali in počasi je vse skupaj lezlo dol, mišice niso bile močne, da bi držale organe v pravi legi.
In opa, pa imamo problem.

Ni pa to samo posledica nepravilne vadbe, lahko se zgodi zaradi več razlogov. Porod, oslabljeno medenično dno, ki je lahko posledica marsičesa in drugih dejavnikov …

Dobila sem pa tudi 157 vprašanj, kdaj po porodu ali cr, se lahko vrnete na klasično vadbo (tek, poskoki, itd.)

Ni odgovora kdaj, ko je medenično dno močno, da drži organe v normalni legi. Tudi, če ste leta po porodu, je nevarnost, da se počasi organi spuščajo, ve pa tega sploh ne čutite.

Skratka opisala bom tako:
Predstavljajte si papirnato vrečo z mokrim sadjem, ki jo stresate. V najbojšem primeru bo začelo spodaj kapljati ( urinska inkontinenca), v najslabšem sadje pogleda ven.

Isto je z medeničnim dnom!

Delite vsem, ki so kdaj rodile ali bodo rodile!

P.s napisala sem tako, da je berljivo in ne dolgovezno in strokovno, ker vem da se večini teh zadev ne ljubi brat. Vsekakor je pa to resna tema, ki zahteva strokovnost.

TRENIRAJ PAMETNO!