+ 38640349684 nusa.gnezda@gmail.com

ZAČETNE VAJE PO PORODU

Ženskam po produ je rečeno, da ne smejo 6 – 8 tednov po porodu delati praktično nič. Pa vendar morajo. Mogoče imate starješega otroka, ki še vedno zahteva veliko, nimate pomoči ali so prisotni drugi vzroki. Že hoja po stopnicah, nošenje in dvigovanje otroka … tudi to je na nek način vadba. Telo se prvih 8 tednov rehabilitira na spontani način. Lahko mu pomagaš in se izogneš nenadnim bolečinam, s temi tremi vajami. S temi vajami, boš pomagala diastazi, da se zaceli. in telesu da pridobi nazaj živčno mišične povezave, ki jih je med nosečnostjo izgubilo.

Cilj: Nežno vzpostavljanje živčno mišičnih povezav, aktivacija globokih mišic in medeničnega dna. Priporočam, da zčanete z nežnimi vajami že 3 tedne po porodu. Mame po CR počakajte malo dlje. Vedno poslušajte svoje telo in se ustavite, če se ne počutite v redu. Najbolj pomembna stvar je dihanje in aktivacjia globokih mišic.

Aktivacija TVA in MD

Predstavljajte si, da se z vdihom prstni koš odpre kot dežnik, s tem sprostite medenično dno. Nato nežno izdihnite in hkrati potegnite medenično dno gor in zaprite prsni koš( zaprite dežnik), popek povlečite proti prstnici. Hkrati nežno zategnite steznik okoli popka.

Počep je naravno gibanje, ki ga izvajamo v vsakdanjem življenju. V tem videu je prikazan počep brez uteži.

Izdihi

  1. Most (izdih ob dvigu)
  2. Padec kolen (izdih ob dvigu kolena nazaj na sredino)
  3. Počep ( izdih ob dvigU)