#1. DELAJ NA MOČI

Moč je res pomembna in starejši kot smo bolj pomemba postaja. Mišična masa pada in brez moči je naše telo šibko. Zlomi se ob vsaki sapici. Zato delaj vaje za moč.

Moč pomaga pri vsemu, pri samozavesti, dolgemu življenju, kvaliteti življenja, odpornosti telesa. Če si močna si nepremagljiva. 

#2. SPANJE JE SVETO

Najpomembnejša točka. Če želiš rezultate, boš morala dovolj spati. Telo rabi spanje in to dobro veš. Zakaj si potem pol ure pred spanjem na telefonu? Če boš spala dovolj, boš ubežala velikemu apetitu čez dan, bila manj pod stresom, bolj boš prijazna do soljudi, bila boš bolj zbrana in imela boš več energije. Same dobre stvari. Poleg tega boš pa še bolj zdrava, odpornejša in izgubila boš več maščobe. (noro ane?)

Drugače pa priporočam knjigo “Zakaj spimo” Matthew Walker, ki je meni osebno dala čisto  nov pogled na spanje. Verjamem, da ga bo tudi tebi. Priporočam tudi, da je telefon umakneš iz spalnice in zbudi pa naj te analogna budilka 

#3. NAJBOLJŠA DIETA JE TISTA, KI SE JE LAHKO DRŽIŠ CELO ŽIVLJENJE.

Če boš spremenila prehrano samo za 8-12 tednov, potem nima smisla. Naredi spremembe, vedar takšne, ki se jih lahko držiš za vedno. Izguba maščobe ni težka, je pa težko ohranjati izgubljeno težo. Statistika kaže, da jo lahko obdrži samo 5% ljudi. 

Ko smo na dieti, telo misli, da ga počasi stradamo, zato se upočasni metablizem, postanemo bolj lačni, leptin (hormon sitosti) močno pade…

Skratka vse navade, ki si jih spremenila, za to, da izgubiš maščobo, jih boš mogla obdržati, da se teža ne povrne. Zato premisli, kakšne bodo.

#4. VSAK DAN BODI AKTIVNA

Človek je narejen za gibanje. Vsak dan se je potrebno gibati, ne samo 2x na teden. Sprehod, trening, yoga, raztezanje, karkoli pač, samo da postane del vašega življenja. (koliko, kaj, zakaj, kdaj….odvisno od tega kaj si želiš in življenskih ciljev.)

Če neveš kje začeti, lahko brezpralčno prejmeš vaje in treninge direktno na svoj mail TUKAJ

Vsak dan se vprašaj, sem se danes gibala?

#5. ZDRAVJE SKLEPOV JE IZREDNO POMEMBNO IN JE OSNOVA ZA ZDRAVO GIBANJE

Če so sklepi zdravi in ne bolijo samo takrat, ko se ne premikaš, potem to niso zdravi sklepi. Sklepi ne smejo boleti, med hojo, med  počepanjem, hribolazenjem oziroma pri vsakodnevnih opravilih. 

Bolečine v križu, kolenih, ramenih, kolku, lahko izredno poslabšajo  kvaliteto življenja

Zato je toliko bolj pomembna vadba za moč, stabilizacijo sklepov, vadba gibljivosti….

Vse to lahko dobiš v FITMAMI programu.