Novo leto je in december se pozna. POVSOD. Okoli pasu pa še najbolj ( če vprašaš 99% ljudi, ki sem jih uspela srečati od 1. 1 do danes. 

Čas je, da spet spremniš načine treniranja in prehranske navade. Saj veš, več zelenjave, manj sladkorja, več beljakovin, manj procesirane hrane, nekaj obiskov fitnesa. IN. SI. ZMAGALA.

Res je, čez nekaj tednov lahko pričakuješ kar nekaj kg manj. Zdrava hrana, (predvsem manj visoko kalorične hrane), nekaj športa lahko privede do res lepih rezultatov. 

Pričakuješ lahko veliko pozitivnih opazk znancev in na splošno boljše počutje. Vendar. Nekje se bo ustavilo. Saj veš, da ne gre vse tako gladko, kot se na začetku zdi. 

To pišem, ker bi te rada pripravila na to kar sledi. Ne zato, da te odvrnem od procesa. Želim te pripraviti na to, da boš takrat, ko bo težko, vztrajala naprej. Po izkušnjah sodeč je padec v mojem FITMAMI programu po enem mesecu zastrašujoč. Zato se trudim, da punce motiviram, takrat ko začutim da potrebujejo pomoč.

Vse boš delala po pravilih, pa vseeno se bo ustavilo. In to te zna odvrniti od nadaljnjega procesa.

Načelo ti bo psiho in bojim se, da se boš vrnila na stara pota, to je scenarij, ki se zgodi v večini primerov. Zato, takrat šeenkrat odpri tale zapis in podrbno preberi vse točke. Sploh pa #2.

ZAKAJ SE BO USTAVILO?

PORABLJAŠ MANJ KALORIJ, KER SI SHUJŠALA

Najprej je številka na tehtnici vidno padala potem pa STOP. Nikamor se več ne premakne. ZAKAJ? Bolj si težka, več kalorij porabljaš in obratno. Za vzdrževanje maščobe in mišic, potrebujemo kalorije. Ko izgubimo nekaj( ali oboje) od tega, potrebujemo manj kalorij, pojemo pa jih isto kot prej.

Zato priporočam, da ne greš ALL IN. Torej na hitro izgubiš večino kilogramov, ker se ponavadi to izkaže za slab konec. Težo izgubljaj počasi in premišljeno. Tako boš imela več kontrole pri obrokih. Seveda pa priporočam, da  izguba teže ne bo samo od diet, amapk na splošno od bolj zdravega življenjskega sloga. Vadba, spanje, prehrana, počitek.

BOLJ IDELANO TELESNO KOMPOZICIJO ŽELIŠ, MANJ SPODRSLJAJEV JE DOVOLJENO.

Bolj idealno telesno kompozicijo želiš imeti, manj imaš maneverskega prostora za razne prekrške v smislu visoko kalorične prehrane. To ne pomeni, da moraš živeti kot nuna in jesti samo piščanca in brokoli, ampak na žalost so količine pomembne in če želimo doseči (nam idelano) telseno kompozicijio, moramo  biti pazljivi. Kruto se sliši, vendar, bolj kot smo strogi do sebe, bolj si želimo tistega kar ne smemo. Zato je manevrirajne lahko kar težak del procesa, sploh če se tega lotavamo sami. Če imaš te cilje, ti priporočam, da si dva tedna beležiš vse kar zaužiješ (VSE) in tako boš res prepričana, da poješ vedno iste količine. Velikokrat posežemo po raznih grižljajih, ne da bi se sploh zavedali (orešček, prigrizek, pjača, ostanki otrokove malice…) Beleženje ti bo pomagalo pri spremljanju napredka. Kmalu boš videla ali vnašaš preveč, premalo ali ravno prav. 

POTRPEŽLJIVOST

Napredek bo počasen, saj veš, da bi imeli vsi idealna telesa, če bi bi bilo tako lahko ane? Če ne boš potrpežljiva takrat, ko se bo tehtnica ustavila, ne boš dosegla cilja. 

Vem, da misliš, da bo šla številka vsak dan navzdol, ampak žal to ne deljuje tako. Leta si potrebovala, da si dobila vse te kilograme in žal ne bodo šli dol tako hitro kakor si si zamislila. Drži se navad, zaupaj v proces in prej ali slej boš dosegla cilj. 

Bodi ponosna na male zmage, na dnevne spremembe, na boljše počutje in se veseli vsakega dneva posebej.

STROG PREHRANSKI NAČRT NE DELUJE

Stroga dieta ti ne bo pomagala

Predvsem se osredotoči, da zaužiješ več neprocesirane hrane, kar ti bo pomagalo pri obvladovanju apetita in sitosti. 

Če se držiš stroge diete in samo sebe prepričuješ, da ti je všeč, po drugi strani pa hrepeniš po piškotu, te bo prej ali slej ta piškot ujel. Bojim pa se, da ne bo ostalo pri enem, ampak pri celi škatli. Tako boš zafrustrirana in se vrnila na stara pota.

Priporočam, da pustiš 20%  prostora dnevne prehrane tisti prehrani v kateri se ti res prebudijo brbončice. Tako ne boš imela občutka, da si ujetnik diete. 

Pri izgubi maščobe, na koncu dneva šteje samo kalorični deficit. Torej, da porabiš več kalorji kolikor jih poješ. Kvaliteta prehrane šteje, vendar ni vsa zdrava hrana, hrana za hujšanje. Ko boš spoznala, da se hrana ne deli na dobro ali slabo, le na bolj ali manj hranilno, boš lažje obvladovala napade lakote imela boš manj skušnjav, ker ne boš v bistu za nič prikrajšana.

MANJ HRANE, POMENI MANJ ENERGIJE

Ker v svoje telo vnašaš manj hranil imaš zato tudi manj energije. To lahko privede do padca motivacije pri treningih. Lahko privede  tudi do tega, da mišic na treningu ne uporabljaš tako kot bi jih morala in zato porabljaš manj kalorij na treningih kot prej. Rešitev bi bila, da tik pred trenigom poješ prigrizek, lahko je tudi kofein, ki ti dvigne energijo. Po navadi zadosti tudi prigrizek iz ogljikovih hidratov.

DRUGI NASVETI:

1.Fotografiraj se pred začetkom procesa, tako boš točno videla kako se tvoje telo spreminja ne glede na tehtnico. Včasih se tehtnica ne premakne, telo pa se vseeno preoblikuje.

2.Ne ubijaj se na treningih. Vadi ravno prav, ne preveč. Preveč treninga ti bo dvignilo apetit in boš zato pojedla več kot običajo. Sledi (saj veš kaj).

3.Več hodi, kamor koli se le da peš, pojdi. Hoja je močno podcenjena. Znižuje napetost, izboljša spanje in ima ogromno drugih koristi, ki na koncu pomagajo pri napredku.

Srečno!

Če neveš kako se začela tvojo novo pot do boljšega življenja, lahko brezplačno poiskusiš moj spletni program FITMAMI.

www.fitmami.si/test klikni povezavo in brezplačno in neobvezujoče ti bomo poslali dva poskusna treninga.