V šestih letih, odkar delam z nosečnicami in mamicami, sem dobila več kot 1000 mailov, povezanih z vprašanji o vadbi v nosečnosti.
Scenarij je ponavadi takšen:
Ženska, ki je aktivna, zanosi. UPS, kaj pa sedaj? Kaj lahko počnem, kaj potrebujem, kaj mi bo škodovalo? Nešteto vprašanj in zmede, na koncu pa se jih na žalost večina odloči za mirovanje. Zakaj? Ker je to najbolj varna varianta. Mirovanje je sicer čisto ok, če ne bi med tem upadla moč trupa, ki podpira hrbtenico in na splošno celo telo. Če ne bi  upadla moč hrbta, ki podpira vse večje prsi. Če ne bi moč zadnjice, ki je ključna za kolena in križ brez bolečin  – ravno tako upadla. Skratka, med mirovanjem v nosečnosti atrofirajo vse mišice, ki jih v tem obdobju še kako potrebujemo. Kar pa je ključno, potrebujemo jih za to, da bo okrevanje po porodu čim krajše in da bo telo pripravljeno na vse “napačne” gibe, ki jih s seboj prinese materinstvo.
Drugi scenarji pa je:
Ženska zanosi. Čez nekaj časa jo začne boleti križ, hrbet ali drugi sklepi. Premišljevati začne o vadbi, ki bi ji te bolečine odpravile, vendar se boji, da ne bi bilo še slabše, zato se odloči za mirovanje in napačno gibanje (pri katerem ne čuti bolečin). To gibanje spremlja kompenzacijo mišic in preveliko breme za določene sklepe, kar privede do še več bolečin in poškodb.
Ne prvi ne drugi scenarij ni ravno najboljša izbira, zato sem se odločila, da končno naredim program, ki bo pomagal rešiti te dileme. 🙂
Veliko nosečnic je, ki nimajo možnosti obiskovanja vodenih vadb za nosečnice ali osebnih treningov. Brskanje po spletu in iskanje varnih, a učinkovitih vaj, pa nam ponavadi vzame še tisto malo volje, ki jo imamo. Res dolgo sem potrebovala, da sem pripravila program, ki bo varen in učinkovit pripomoček za celotno nosečnost. Pripravila sem treninge, ki so primerni za vsa obdobja nosečnosti – za začetnice, nadaljevalke in izkušene športnice. Ves program je na aplikaciji in je uporabnici prijazen. Vse, kar moraš narediti, je, pritisniti play in slediti vajam, ki so posnete in vodene.
V programu so:
  • nujne dihalne vaje,
  • aktivacije in ogrevanje,
  • treningi brez in z utežmi (ki si jih izbiraš sama) – vaje so vodene s popravljanjem in opozarjanjem na najpogostejše napake in popravljanjem tehnik izvedbe vaj,
  • vodnik po izbiri treningov,
  • načrt treningov,
  • sprostilne tehnike,
  • vizualizacije za sproščanje medeničnega dna,
+ mesečno dodajanje vsebin (prvi bo prehranski vodnik v nosečnosti).
Program po znižani ceni dobiš tukaj:
Če si po porodu, pa te verjetno zanima tole: