Bit Mama v teh časih, je jebeno težko

Bom kar iskrena. Biti mama v teh časih je jebeno težko. Ker, če bi bila samo to nebi bila več dovolj. Ker ne smeš bit samo mama. V službi 100%, doma 100%, pričakovanja drugih so nerealna za to kar dejansko ženska zmore. Otrok te hoče 250%, mož te hoče takšno kot pri dvajsetih, skupaj s tvojo seksualno energijo, kuhinja in stanovanje bi rada, da si čistilka, kopalnica je že obupala nad tabo (prva v vrsti). Instagram zahteva, da si top model, modna industrija zahteva, da si miljonarka … Sedaj mi je jasno vse to, odrastlost. Ločitve, depresije, nezadovoljstvo. Slaba vest te kljuva, kljub temu, da daješ 350% energije v vse, pa še vedno imaš občutek, da boš na koncu vse razočarala.
Kdaj si se dala nazadnje sama sebe na “to do list” ? Misliš, da te bo vse počakalo in da so vsi pred tabo? Kaj pa , če pregoriš? Kdo bo potem čistil kopalnico 😂 (joke), čisto stanovanje je najmanj. Kdo bo za vse to kar si bila ti? Ljubica, mama, čistilka, psiholog, zdravnica, delavka v domu starejših občanov … noben ne bo. Ker ženske smo steber družine in steber mora biti močan.
Danes sem ugasnila računalnik, telefon bom pusila doma in šla. Vse me bo počakalo (upam, da tudi možek, če je pametem, me bo ). Skratka, rabim čas zase, zadnja dva tedna sta bila hektična, kakor je tudi naše stavnovanje. Če ne bom presekala tega, bo samo še slabše. Hočem biti dobra mamica, dobra žena in dobra prijateljica. Ampak, če ne bom dobra do sebe ne bom dobra za nobenega.
Hočem biti nasmejana mama, polna energije, ker biti mama je magično, ampak samo takrat ko imamo energijo za biti mama, če jo raztrosimo v vse drugo in ne vase, je to JEBENO težko.

če bi rada 30min posvetila sebi, ne pozabi, da je samo še danes znižan FITMAMI program, ki si ga lahko naročiš tukaj: www.fitamami.si

če si želiš nasvetov, kako do bolj fit življenja, pa vabljena v skupino https://m.facebook.com/groups/1687351967950827

Kaj pa ti narediš zase?

Preizkusi brezplačno vadbo in recepte Tukaj:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.