Blitva in sir

Nič ne bom blebetala, ker sem se hotela sam mal poigrat z novim Nikonom:) In ker sem lih kosilo pripravla sem ga seveda pol še poslikala. In če že dam na blog, se spodobi napisat še recept, če se bo komu ravno zahotelo pripravit tole zelo zdravo, lahko, z okusi prepleteno zadevico.

Ne bom dolgovezila, bom kr pokazala:)V vrel krop položimo oprano blitvo in jo kuhamo približno 8min (ne smemo je razkuhat). Na žar plošči segrejemo kokosovo mast in na njej popečemo sir.  Skuano blitvo odcedimo, solimo in začinimo z limoninim sokom. Na blitvo položimo pečen sir. Na hitro popečemo tudi pinjole in jih še vroče stresemo na sir in blitvo.  V možnarju stremo česen in peteršilj, ter dodamo maslo in zmešamo. Na rahlem ognju in kokosovi masti popoečemo rezine kruha in namažemo z česnovim namazom.  Na koncu jed potresemo s sušenimi paradižniki.

In še nasvet: BLITVE je lahko kmalu premalo, čeprav, ko je surova izgleda, da  je za celo čredo ovc, je potem ko je kuhana precej bolj poležana in količina se zmanjša za 70%…Za primer; blitva na krožniku je bila v prvotni količini za pol velike vreče…Jes, jes ne šparat!

In še šoping listek:

3 thoughts on “Blitva in sir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.