Božiček ti bo prinesel čaj za hujšanje

jaoo Novoletni fitnes in dietni marketing … ful slabo!

V vsakem stavku (skoraj) za umret smešno mi je sedaj, ampak veste 5 let nazaj (in še 10 let prej) mi ni bilo..

Vsakič so me zadeli, moram shujšat še xx kil in telovadit 5 x na teden, to so cilji. In napisala sem si jih, potem pa vsako leto padla.. v bistvu že do tretjega tedna januarja nekje.

in končno sem bila potem noseča, tako sem si želela spoznati mojega pikca, da me je to koliko se bom zredila in kakšna bom potem, brigalo NIČ, samo čakala sem dan, da ga bom lahko stisnila k sebi, pa tudi če bom 100 kil težka. No nekaj pretirano se nisem zredila, pa tudi, ko sem rodila sem vedela, da je trebuh, ki je ostal je normalen, da mu  moram dati čas in se ne obremenjevati z njim. Vseeno sem se zavedala, da bom brez telovadbe potegnila “ta kratko”. Se spomnim, ko me je enkrat malo uščipnilo v križu (prvič sem začutila to bolečino) in znanka mi je rekla, kar navadi se, to je stalni spremljevalec mamic, plus ketonali ali pa inekcije. WHAAAT? Nope, nič ne bo s tem, ne pri meni. Zato sem telovadila vsak dan, 15 min, toliko, da sem se počutila živo. Bolečine v križu? Nikoli več…

Skratka po enem letu, me je spet “zagrabilo”, gremo spet na polno. No mercy, na polno sem trenirala. 4x na teden po eno uro. Na začetku je bilo super, potem pa utrujenost, ponoči vstajanje z musklfibrom, generalno utrujena od pre-težkih treningov. NOpe to ni več zame.

Sedaj se končno poznam tako dobro, da vem kaj potrebujem, predvsem pa skrolam dalje, ko vidim, da gre za novoletni marketinški nateg. Tako dobro se poznam na tako različnih ravneh, ampak sem potrebovala  ogromnoo časa, da sem ugotovila kaj resnično pije vodo pri meni. Po koliko treninga se resnično bolje počutim, koliko treninga mi resnično da energijo, koliko vsega mi resnično povrne hormone na pravo mesto. Katere vaje izvajam, da sem brez bolečin in kakšno intenzivnost, da se počutim SUPER.

Zase hočem, da se počutim tako in isto hočem za svoje vadeče. Če vadeča reče, ne morem več, rečem ok, dovolj imaš pojdi domov, če mi reče, da ji vaja ne paše, jo zamenjam. Ker bi si isto sama želela zase, da me nekdo tako posluša, ker nismo v  jugo vojski, nismo vrhunski športniki in ne rabimo točno določene vaje, tu in sedaj, ne rabimo, točno 12 ponovitev in ne 10, za življenje in smrt. Če ne moremo, ne moremo. konec.

Če se ne počutite v redu po treningu, če se počutite bolj utrujene, če ni dobrega feelinga med vadbo, potem to ni dobra vadba za vas.

Prisluhnite SEBI, začnite razumevati kaj resnično potrebujete in zakaj to potrebujete. Vprašaj se, je vredno skoraj crkniti na vadbi in potem se privleči po vseh štirih domov? Zakaj trenirate? Zakaj vadba? Why, Why, why…Še najmanj pa potrebujete 21 dnevni shujševalni program…ne res ne! Ne, ne, ne..

One thought on “Božiček ti bo prinesel čaj za hujšanje

  1. Hvala, se trudim dati vsakemu svoje, nekaterim pase tudi, da se “ubijejo” in ce jim to pase jim to tudi postrezem. Vsekakor so pa v manjsini, zato je potrebno vsakomur prisluhnitu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.