Brez zadržkov … lulanje med vadbo

Ti besede tek, poskoki in kolebnica vzbudijo neprijetne občutke? Stišneš nogi skupaj, pomisliš na črne pajkice? Mhmmm, nisi edina. Sem prepričana, da se izogibaš poskokom s kolebnico, trampolinom ali kakršni koli poskočni glasbi :). Vse zato, ker veš, da ti bo ušlo. Kaj pa kašljanje ali kihanje? Je že tako hudo? 

OKEEJ, ja, bila sem tam. Na treningih sem nosila samo črne pajkice in se oborožila z vložki spredaj in zadaj. 🙂

DOBRA NOVICA – ni treba, da ostane tako za vedno. Ker je zelo pogosto, še ne pomeni, da je to normalno. Pogosto ni enako normalno, ok?

Prvič sem se soočila s tem problemom, ko sem začela obiskovati razne visokointenzivne vadbe, kakšnih 10 let nazaj, ko se je vse skupaj začelo. Bilo je ogromno poskokov. Govorim o res rahli inkontinenci, tisti, ko te tišči lulat, imaš poln mehur, pa nekako ne moreš zadržati urina.

Drugič pa po porodu. In žal ne samo takrat, ko sem imela pol mehur, ampak kar tako, med hojo, med dvigovanjem otroka, med kihanjem in kašljanjem. NOČNA MORA! Vem, da pride to v paketu, ker je pač to davek, ampak zakaj bi človek kar pustil, da je to tako kot je? Zakaj bi se človek sprijaznil, da ne bo nikoli več užival v aktivnostih, da ne bo zganjal vragolij z otroki, da ne bo več nikoli normalno?

Torej, kaj želim povedati vsem gimnstičarkam, atletinjam, mamicam po porodu ali nosečničam? Uhajanje urina ni posledica zdravega medeničnega dna.

Želite slišati skrivnost vseh skrivnosti?  FIZIOTERAPEVTKA za medenični obroč – ja, obstaja in priporočam jo vsaki mamici, ki je kdaj koli rodila. Posnetek pogovora s fiziaterapevtko lahko poslušate v videu spodaj. 

Po terapiji vas bo napodila izvajati vaje in te vaje morajo biti učinkovite in predvsem VARNE, ker če ne bodo, bo vse samo še slabše. Še več vložkov, še več črnih pajkic, še več slabe volje. 

Torej tukaj nastopim JAZ in moja naloga je:

Da te spravim nazaj v sive pajkice, brez vložkov (če razumeš, potem si primerna zame). 🙂

Da boš lahko spet kihnila v razkoraku in ne boš kot čudak, ki se mora sredi trgovine ustaviti, prekrižati nogi in močno stisniti, potem počasi pogledati tja dol in počasi spet gor, če kdo gleda. Se škilasto nasmehniti gospodu, ki opazuje, in s sklonjeno glavo oditi naprej.

Da te naučim, kako telo deluje, kakšno je telo po porodu in zakaj ni več isto kot je nekoč bilo. 

Da tole sporočilo ponesem v svet kot divji ogenj, ker je vse preveč žensk, ki ne vedo, da se te stvari lahko popravijo brez laserjev in ostalih “denarvrženstran” stvari.

Preizkusi brezplačno vadbo in recepte tukaj:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.