Če bi lahko govorila z njo…

3 leta nazaj … čakanje, razmišljanje, predstavljanje, sanjanje.

In potem…BOOOM, WTF, kje je zasilni izhod, gumb za pomoč?!

Če bi lahko govorila z žensko na fotki, bi ji rekla…

Materinstvo ne bo takšno kot si ga predstavljaš. Bilo bo težje kot si si kdaj koli zamislila in čisto drugače kot si sedaj predstavljaš. Ampak bo tudi veliko bolj čudovito, kot so najlepše sanje, ki jih imaš sedaj. Razvila boš takšno vez, kot še z nobenim drugim doslej in ljubila boš bolj, kot   misliš, da je eno srce sposobno ljubiti.

… pusti vsa prepričanja za seboj. Pusti stvari, da se zgodijo, kakor se morajo zgoditi in naj se odvijajo na svoj način. Pozabi na dneve, ki so nekoč bili. Ne razmišljaj kdaj se boš lahko vrnila v gym, ne razmišljaj kakšno telo boš imela, kdaj se bo postavilo na svoje mesto, kako se boš znašla med usklajevanjem žene in mame, kako se bo spremenilo prijateljstvo – ker se bo! Zaupaj, da je vse začasno in zaupaj, da ni vsaka sprememba slaba. In vedi, da bo vse OK.

…vprašaj za pomoč. Ne naredi te šibke, naredi te pametno. Ne naredi te slabe mame ali osebe. Naredi te pogumno. Naredi te boljšo mamo, ženo in osebo. Ne čakaj, da se nabere preveč, da ne bo več mogoče speljati. VPRAŠAJ!

…Najdi si nekaj istomisličih(istomislečih!!!) mam, ki razumejo, ki te bodo podpirale in bodrile, s prijaznostjo, ki ti bodo namenile tih objem (ki bo govoril sam zase), odprti pogovori in nasveti, ki jih boš delila z njimi, ti bodo naredili boljši dan/ teden/ mesec. Takšne, ki ne bodo potrebovale nič v zameno. V zameno boš ti nekoč objela drugo mamo in ji povedala, da je vse to normalno in da bo še vse ok.

… Odnos s parnerjem se bo spremenil. Videla ga boš v popolnoma drugi in novi perspektivi. Mravljinci ti bodo prepravili telo, ko boš videla njegove oči in pogled, ki jih bo namenil tvojemu otroku, ko bo gledal mali obrazček in mu govori, da bo zavedno skrbel zanj. ( ok tečem po robčke…iiiiin sem že nazaj). Malo mu boš zamerila, ker se njemu telo ni nič spremenilo, je 100% spočit in v istem stanju kot je bil. Tuširal, spal in jedel bo brez misli in skrbi za otroka.( ne čisto, ampak 99% manj kot ti).  Vseeno poskušajta biti prijazna drug do drugega, ljubezen, ki je kriva za obstoj otroka je še tam. samo ura na teden, ki jo bosta imela sama zase bo dovolj, da osveži in vaju spomni zakaj sta skupaj.

… PREDVSEM pa bodi prijazna do sebe. Vse to sranje je težko in ti ga opravljaš odlično. Resnično, opravljaš ga odlično in opravljala ga boš odlično, zato ker:

Tiste male oči, ki te bodo gledale, si bodo mislile, da si popolna.

Tiste male rokice, ki bodo držale tvoje, si bodo mislile, da si najmočnejša in da lahko spremeniš svet.

Tista mala usteca, ki jih boš hranila, si bodo mislile, da si najboljša.

Tisti srček, ki bije zaradi tebe, si ne želi nič drugega kot tebe in samo tebe.

p.s. v porodnišnico vzami s seboj prigrizke, ker če rodiš po 20h zvečer, nema više hrane 🙂 verjemi, lačna boš.

Če si nosčeka ali mamica po porodu. Naj ti povem, da pravkar poteka registracija za FITMAMI program.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.