Happy Smoothie

In spet, borovničke, maline, jagode, robide…zdi se mi, da zadnje čase ni drugega sadja kot maline, vsak teden nova škatla, vsak dan je malinov grm bolj rdeč, bolj kot jih obiraš več jih je, včasih se mi zdi, da me ta grmiček na obrobju vrta mal zafrkava in se mi smeji v glavo, ker ga nikoli ne morem do konca obrati. KONčno sm se rešlila jagod, ker so že passe se je začela “malina” agonija. Amapk sem vesela, da ga imam, saj je na trgu ena mala škatlica z 10 malinami pregrešno draga…da bi oni vedli, kako to raste… kot plevel.

No in sem se odločla, da jaz malo pospešim predelavo. Do sedaj, sem si vsak dan naredila jogurt z malinami, vendar, ker jih več kot toliko spet ne moreš nabasat v tisti mali lonček in ker potem spet ostanejo in se kvarijo in že počasi postajajo kosmate v plastični škatli, so se mi malce zasmilile in jih vrgla v mikser, kjer je nastal smooootheee.

Sicer redno hodim, v smoothie shop, kjer skoraj vsak dan probam novo mešanico brozge in se zraven smejim, ker je res vrhunsko, da imaš na poti v službo to priliko, da namesto enga svinjskega kremenatelca pri 45 stopinjah, raje butneš vase eno vitaminsko ledeno bombo. VENDAR,  se nikoli  ne da primerja domačega smoothija iz svežih borovnic in malin z zmrznjenim sadjem, ker je domače res okusno ampak res, tak okus, da ne veš ali sanjaš ali je res. Pač, tudi zmrznjen je fajn, ampak res se ne da primerjat, pa tudi, če sm zraven umešala eno banano, ki ni lih iz našega vrta.

Evo Blender bo v moji kuhinji še neki časa prepeval in delal vitaminske bombe, malinov grmiček me bo še kakšen teden dva spravljal ob pamet,  jaz bom pa vesela, ko bom na terasci srkala “zdravje” in se smejala.

Kako narediš kozarec zdravja:

  • 3-4-5 žlic malin ( kolikor se ti zahoče)..ni omeitev!
  • 2-3-4 žlic borovnic, lahko tudi robid, jagod…
  • eno afriško bananno
  • 1-2 dcl sadnega jogurta(najraje jagode)
  • lahhko tudi nekaj listkov mete (zelo paše)

Če delamo smoothe v blenderju potem obvezno še led! Jaz ga zmixsam kar z paličnim mešalnikom in si ledu ne morem privoščit, če ga hočem pač še kdaj uporabljat.  Vse skupaj vržemo not , zmiksamo, zlijemo v kozarec, počasi srkamo, obvezno z slamico posrkamo vse, da kaj ne ostane, si natočimo še ostanek, z žlico postrgamo vse robove in če ste vsaj približno tako evforični kot jaz ob delanju smoothija, ga še poslikajte in nalepite v zvezek z recepti:)

slika je ukradena, ker se je moj smoothie že prebavljal medtem, ko sem se spomnila, da bi ga lahko slikala:) UPsi

2 thoughts on “Happy Smoothie

  1. jaz delam nekaj podobnega. samo da dam sojin jogurt ali pa mandljevo mleko…ali pa kokosovo… pa se cel kup zacimb: ingver, koriander, cimet, mesquite (ne vem kako je po nase) pa malo susenih goji jagod.

    1. Nešteto je varjant, jaz sem uporabila najbolj enostavnega, ker nisem hotela pokvarit okusa svežega sadja… če imam zmrznjeno sadjne ne šparam z sestavinami:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.