Letna kuhinja N°1_Šparglji

Hura za otvoritev sezone srfanja, musklfibra in prepiha v glavo (za to en velik minus), pa še en hura za letno kuhinjo, eksperimentiranje in ustvarjanje novih jedi:) In največji HURA za šparglje…divje šparglje..za robutanje le teh in novo obsesijo:)

Ta vikend je bil namenjen robutanju špargljev in srfanju na Krku. Čeprav jih lahko nabereš samo eno pest sva jih midva nabrala skor celo vrečo. Psssst!UPS…Ja poznava en secret spot, ker jih dobesedno lahko nabiraš tako, da samo tržeš vse naokoli, ni ti treba nevem koliko brskat po grmovjih ker “tam” rastejo kot plevel. Moraš pa pazit na kakega kmeta, da ne prileti s  sekiro za tabo. No na srečo ga ni blo.  In potem MLJASK, MLJASK cel vikend. Že prvi dan sva jedla jajčka z šparglji, za večerjo. Drugi dan sva mela paštico z  šparglji, ki sem jo tudi dokumetirala,  3 dan pa pražen krompir z praženimi špargli:)in posledinčno opražene najine face in nosovi.  in to vse na enem plinu In direkno na soncu! (Še ne veš kako te lahko spomladansko sonce fejst opari).

Doma sva zmetala v škatlo, vse kar sva imela v hladilniku. Od tega je bil tudi tofu in paradižnik iz konzerve, pa čebulca in česen, ter razne začimbe.

Testenine z šparglji za 2 osebi:

  • 10 -15  divjih špargljev
  • En zavojček tofuja
  • 1 Čebula
  • 2 stroka česna
  • Paradižnik (svež ali iz pločevinke)
  • Olivno olje
  • Začimbe

Šparglje očistimo in jih narežemo. Odrežemo oleseneli del (uporaben je samo mehek del, tam kjer se špargelj še lahko prelomi). Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo česen in počakamo da zadiši, dodamo še narezane šparglje pražimo 1-2 min in dolijemo  malo vode da se šparglji pokuhajo in voda izhlapi. Narežemo tofu in ga dodamo v ponev na hitro ga popečemo, da postane rahlo rjav. Na koncu dodamo še paradižnik sol, poper, baziliko…V vreli vodi skuhamo testenine in jim dodamo omako. Pojemo zunaj na sončku in ob morju. Ima vsekakor drugačen okus!!

KOnčni rezultat:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.