NEVARNE VAJE PO PORODU

Veliko sem pisala na to temo, veliko je bio povedanega, na srečo se vedno več o tem tudi govori. Še vedno se najde kakšen zdravnik, ki ženski po porodu svetuje trebušnjake, še vedno je premalo ozaveščeno, ker so vsak dan nove mamice, ki tega ne vedo, zato se bom še ponavjala, ker je vredno. Na sresčo tudi redko kje zasledim, da se trebušnjaki sploh še izvajajo – z mamicami ali ne, vemo, da to ni najboljša vaja za trebuh, ravno obratno, naredi nam več slabega kot dobrega. Vendar obstajajo še druge vaje, ki nam ravno tako naredijo napihnjen trebuh in trebuh, ki izgleda kot v 5 mesecu nosečnosti, poleg tega pa nam naredi veliko škode tudi v medeničnem dnu in v križu.

Zakaj se to zgodi? Pri upogibu trupa in vajah, ki so v posnetku  se naredi pritisk v trebušni votlini, ki potiska medenične organe navzdol in lahko diastazo, še poveča. Zato pride do težav z inkontinenco, prolapsa organov in velikih trebuhov. Ravno te stvari se dogajajoo tudi pri napačnem vstajanju.

Primer iz prakse: Kaj se zgodi pri napačni vadbi. Punca na sliki je prišla iz porodnišnice praktično z ravnim trebuhom, v želji da bi imela raven in močan trup je delala trebušnjake, polega tega pa še 10x na noč nepravilno vstala. Čez 3 mesece je imela trebuh spet kot bi bila v 5 mesecu nosčenosti. Na srečo je še pravi čas začela s pravilno vadbo in začela krepiti trup na pravilen način.

Škoda zaradi trebušnjakov. Trebuh kot v 5 mesecu po porodu

Posnetek prikazuje najpogostejše napake po porodu.

Če imaš znanko ali bi rada tudi druge mamice obvestila o napačni vadbi? Z mojim dovoljenjem lahko deliš spodnji posnetek komur koli želiš.

Če želiš vaditi po varnem programu, ki vsebuje varne vaje po porodu, zraven pa prinaša rezultate, klik na link. FITMAMI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.