PRALINI IZ MALIN IN KOKOSA

uffff…da mi  je ratalo, čisto eksperimentiranje namreč! Dobila sem svojo najboljšo sladico poleg palačink seveda 🙂 TO je ta sladica, katero bi še moj prijatelj (najdi se ) brez slabe vesti zmazal :). Prav ponosna sem nase. evo 🙂 No, že čivki ptičkajo, kako so zdrave maščobe resnično zdrave, jaz ne bom o tem pisala, lahko si pa veliko na to temo preberete tukaj in tukaj in tukaj 🙂 pravzaprav cel blog prebrskajte in našli boste veliiiko idej in napotkov do zdrave prehrane. Takšne, ki je resnično zdrava in ne tiste o kateri pišejo rumeni cajtengi. Ok…gremo k zadevi.

1. Najprej maslo – KOKSOVO. Naredi sam! Old skul kokosove kosmiče zmiksaš v sekljalniku – boljši je, prej bo zmlel, skratka nastati mora gladko maslo. ARAŠIDOVO – miksaš v sekljalniku pražene arašide, dokler tudi oni ne postanejo putrček !

mixer

2. v sekljalniku zmiksaš ovsene kosmiče in jajce, po želji lahko sladkaš s svojim najljubšim sladilom, zmes mora biti gosta.Oblikuješ piškotke in jih  položiš na peki papir, pečeš dobrih 5 min na 160 stopinj. Pustiš da se ohladijo.

piškotki

Medtem zmiksaš arašidovo maslo, kokosovo maslo, sirotkine beljakovine in maline. Da nastane gosta masa.Če je pregosto dodamo kanček mandljevega mleka. Položimo jo v hladilnik, da se strdi. Nato nad paro stopimo temno čokolado in košček kokosovega masla. Na ohlajene piškotke damo malinovo maso in jih zopet za nekaj časa položimo nazaj v hladilnik.

trufli

Enega po enega jemljemo iz hladilnika in čez polijemo čokolado, postavimo nazaj v hladilnik, vzamemo drugega in tako dalje. Pustimo, da se čokolada ohladi in planemo po njih.

Kaj potrebujemo? (brez zamere, jaz sem resnično eksperimentirala, tako da količin žal ne vem na pamet). Če kakšen več nastane, ne bo nobene škode…

  • Kokosovo maslo narejeno doma!
  • Arašidovo maslo (lahko tudi mandljevo)
  • 1 merica sirotkinih beljakovin z okusom vanilje
  • Maline (jaz sem dodala tudi robide)
  • Ovsene kosmiče cca 50 g ( če je preredko, dodajate)
  • 1 jajce
  • črna čokolada
  • 1 košček kokosovega masla

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.