SEBIČNE MAME

SEBIČNA mamica, saj veš kdo si ane?

To si ti, ki greš na telovadbo

To si ti, ki pustiš, da mož pomije posodo, zato da greš lahko na kavo s prijateljico.To si ti ki si najameš varuško, zato da greš z možem na večerjo. Ali celo na vikend oddih. 

To si ti ki greš SAMA na potovanje.
To si ti, ki pustiš otroka 1uro več v vrtcu, zato da imaš 1uro časa zase.
Hiša je v razsulu, ampak ti imaš nove superge!
Kje so tvoje priroritete??
Ojoj sebična mamica!Koliko depresije bi bilo pozdravljene, če bi le bilo več takšnih sebičnic.

Do pred kratkim sem nosila značko “ NAREDI VSE, NE PROSI ZA NIČ”.

Otrok zadovoljen? Kljukca
Stanovanje čisto? Kljukica
Vedno vse v hladilniku in skuhano? Kljukica
Biznis laufa, vse stranke zadovoljne? Kljukica
Taščin žig potrditve, da sem dobra partnerka njegovemu sinu jn še boljša mama njenemu vnuku? Kljukica

Jaz prazna, nevidna, pozabljena od sveta… KLJUKICA3 leta, otrok, biznis, partner … zapostavljanje svojih potreb!

Začetek pomladi 2017 me je že začela grabiti rahla depresija/izlčrpanost….čutila sem jo. Preveč je bilo vsega. Čutila sem, da se nekaj dogaja. Čutili so vsi okoli mene. Na meji burn outa. Bila sem na meji izčrpanosti in na srečo sem takrat tudi naletela na izpoved slovenke o adrenalnem zlomu, ki mi je dal misliti.

Potem, ko mi je že četrta znanka rekla, da je dobila tablete proti depresiji, sem se streznila kot bi me nekdo udaril s kladivom po glavi. Vse so mamice. Vse dajejo vse od sebe, vse so pristale na tabletah. Ne, jaz ne smem biti nasledja!

Moj partner je imel nesrečno žensko, sin, mamico ki je bila vse samo ona ne. Žalostna, občutljiva in večkrat bolna, izogibala sem se prijateljem, piknikom, družbanim srečanjim. Vsi znaki so bili. PREGORELA BOŠ.

Tisti dan sem rekla svojim strankam, da prekinjam z vodenjem v popoldansem času. Končno sem rekla nekomu NE in sebi JA. In od takrat dalje je mojih NE-jev veliko.
Na srečo je to obdobje pri meni trajalo relativno kratko časa in sem po sklopu naključji vzela stvari v svoje roke. Večinoma pa ljudje potonejo.

Nekaj let sem si govorila, da jaz nisem pomembna. Vse znake, ki so mi govorili, da sem pomembna sem spregledala. Telo me je opozarjalo z napadi panike, s padcem imunskega sistema, ampak vse to sem spregledala in si govorila, kako pomembni so drugi. Več kot sem dajala, več so hoteli od mene in krivda, da si vzamem čas zase je postajala vse večja.

 
To je vplivalo na vsak spekter mojega življenja. Partnerski odnos, materinstvo, samozavest, hrano, skrb zase, socijalno življenje…
 
V enem trenutku sem hotela, da padem v ocean in da me odnese proč.  Ampak sem si ne prestano govorila. To si izbrala, to pomeni biti mama in podjetnica hkrati. Nisem pa vedela, da bo tako vplivalo na vse skupaj.
 

SEBIČNO.

Sebična ali slaba mama, je ultimativna žalitev, ki jo lahko izrečeš mami. Zareže se v najglobji center materinstva, ki naj bi bil dajanje. Podarimo telo, podarimo srce, odpovemo se karieri, hobijem, izgubimo prijatelje in odpovemo se ciljem.  V trenutku, ko dobimo otroka v naročje ni nič bolj pomembnega kot to da je zdrav in srečen. Žrtvujemo življenje za to malo dušico.

Kdo bo pa poskrbel za našo dušo?

Vsak dan silišimo ogovarjanje, blatenje, facebook skupine so polne tega. Kometnarji na ” slabe mame”, ki ne dojijio, ki gredo na telovadbo za 1 uro, v kino, same s prijateljico na pjačo. Pod tem zapisom bodo padali kometnrarji, o materah samohranilkah – ker če one morejo ne sme noben.

Ona je pa res sebična. Slaba mama. Kako lahko. To so besede vseh nas.

Komentarji v smislu, tvoje telo bo že počakalo, otrok je sedaj prioriteta, “zakaj pa potem imaš otroka”…

Preliva se kot strup iz ust ene ženske do druge.

Mogoče je prišel ta stavek tudi iz tvojih ust, je bil napisan pod tvojimi prsti, ti te misli hodijo po glavi. Obtoževanje dejanja drugih, vzgoje, dejanj. Ko da si napisala  knjigo pravil in je bila ovirjena pri samem bogu.

Kaj za vraga POČNETE?

Izgovrajate te beseda o drugih mamah zato, da  zagovarjate, kar ste same opustile – Sebičnost, ki ste jo nekdaj imele, ki vas je polnila in delala živo. Ko ste se smejale s prijatelji, potovale, telovadile, skrbele za svoje telo in dušo. Te besede uporabljate zato, da zakrijete svoje negotovositi, da pokažete, da ste absolutno srečne in samozaveste s svojimi odločitvami, pa tudi če niste. Noben ni.

Pomislite, kaj vse bi lahko dosegli, če nebi obsojali drugih. Samo pomislite.

Če hočete srečo, morate biti svoj advokat. Postaviti meje in se naučiti reči Ne drugim in sebi ja.

Sem dobra partnerka

Žrtvovalna mama

Dobra prijateljica

Ljubim partnerja in sina. Najbolj na svetu. AMPAK ljubim tudi sebe. In obljubila sem si, da se bom imela rada za vedno. Hočem biti srečna in zdrava.

In če sem zaradi tega sebična, potem sem to. SEBIČNA MAMA.

Če si bila ti od nekdaj sebična mama … te spoštujem, občudujem ljubezen, ki jo imaš do sebe. Moja naloga je da, pomagam drugim mamam da počasi vstopijo na pot sebičništva in sreče vseh okoli nje.

Jaz sem še vedno Nuša, ne mama, ne partnerka ampak Nuša, s svojimi potrebami. Zato sem šla sama za nekaj dni k prijateljici v Francijo. Počni to kar si včasih počela sama. ( In isto velja zanj.)
Jaz sem še vedno partnerka zato, greva sama enkrat na teden na sprehod, večerjo, vikend pobeg. Počnite to kar sta včasih počela sama
In nazadnje smo družina, vse to počnemo, zato da bo družina trdna, za otroka, ki bo imel na koncu od tega načina še največ. 
————————————————-
Na poti do tega, da postaneš srečnejša sem ti priravaila BREZPLAČNI kratki trening za tvoje telo, za tvojo dušo, zraven ti bom dala še 15 receptov poletnih solat in drugih obrokov. Pomagal ti bom sestavit oborke, ki ti bodo pomagali do boljšega telesa. Facebook skupina, ker ne prenesem obsojan bo tvoja najboljša skupina do sedaj, saj boš dobila ogromno podpore na poti do boljše sebe in posledično družine.
PRIjavi se tukaj.

4 thoughts on “SEBIČNE MAME

  1. Super, vedno je najprej bodi ti, potem drugi.
    Ker ce si ti zdrava in srecna bodo tudi vsi okoli tebe. In biti moras zdrava in srecna, da lahko skrbis za svoje najblizje,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.