ŠKODLJIVA VADBA PO PORODU

(ZAPIS IZ FACEBOOKA)

Napisala bom malo “jezno” objavo, ker vidim, da se še vedno ne zavedate, kako si lahko škodite z nepravilno vadbo po porodu. In napisala jo bom tako kot bi razlagala otroku, ker vem, da se vam ne da brati dolgoveznih člankov in potem raje kot to – ne preberete. Marsi komu se zdi, da pretiravam, ko prepovedujem vse klasične trebušnjake, skoke in intenzivnost po porodu. Pa res? Mamice Izmerite si koliko “luknje” diastaze imate, naredite klasični trebušnjak, vam pogleda kaj čez to luknjo? ja punce to so organi, ki jih pritisk potisne skozi luknjo! Naredi še 100 trebušnjakov in ta luknja bo še večja, brez trdega tkiva boste hitro lahko občutile organe v trebuhu. Da o gubasti koži okoli popka in trebuhu, ki se ne manjša ne govorimo..(Super ane?)

Medenično dno je kot mlahava vreča, organi so povešeni, ker ni mišic katere bi držale organe v pravem položaju. Naredite 10 poskokov in v najboljšem primeru vam bo ušlo(karkoli že), v najslabšem bodo organi pogledali ven! (Če se o tem ne govori ne pomeni, da tega ni, komu bi ti povedala da ti nekaj kuka ali uhaja ven, če smo iskreni?).

Kaj pa carski rez? Rana je zaceljena, kaj pa ostalo?trebuh je še vedno, kot bi bila noseča, ker so vsi organi potisnjeni naprej, saj ni pravih mišic, ki bi to držale skupaj. V ledvenem delu vas boli, ker se medenica pomika naprej, otrok postaja težji in težji in ko ima 10 kil, je hernija diska pred vrati.

Skratka uhajanje(česarkoli)-ni normalno!!
Nagubana koža okoli trebuha -ni normalna!
Trebuh potisnjen naprej in napihnjen – ni normalen!
Bolečine v križu po porodu- niso normalne!

Vse je posledica nepravilnih vaj, gibanj, spanja, nošenj itd.

Od vas je odvisno ali boste to odpravile, ali pustile, da gre na slabše.

Punce moje, ne veste koliko je tega. Srečnice so, seveda so. Nekatere nimajo teh problemov, sploh tiste, ki so bile aktivne že prej, pa tudi druge. Vse ostale pa ~I FEEL YOU!
Delite z vsemi, ki mislite, da so se treningov po porodu lotile napačno!
#zamamice #vadbapoporodu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.