SMOOTHIE ZALOGA

Deževna nedelja je pravi čas za to, da si naredim plan za teden, ki je pred mano. V planiranje tedna spada reci piši tudi prehrana. Če hočem vsaj približno jesti tako, da ne zlezem skupaj že ob dveh popoldne potem si žal moram organizirati to zelo pomembno reč v mojem življenju. Obstajajo ljudje, ki lahko celo življenje preživijo na junku, doživijo 97 let in umrejo zdravi. Jaz pri sebi žal opazim, da po dveh dneh konstantnega junka postanem demon. :). Btv vsak dan pojem kak junk (če spremljate moje instagram storije potem veste kako zgleda moja dnevna prehrana), sladoled je dnevno na meniju, amapak večinoma moje hrane je approved 🙂

Zajtrka nimam časa jesti, vstanem ob 6.00, zrihtam malega in sebe in grem v službo. Ob 8-9 postanem lačna, najlažje je, da med eno in drugo skupino ali pa kar vmes popijem smoothie. Problem je, da večinoma ljudje ne znajo mixat skupaj zadev in so ponavadi po smoothijih napihnjeni in še dodatno lačni. Poleg tega vsebujejo preveč sadja, premalo beljakovin in neuravnotežene sestavine. Ponavadi premalo kalorične in posledično ne vplivajo dobro na počutje.

Smoothie je lahko nadomestek obroka, vendar s točno določenimi sestavinami.

Smoothie je pri meni rešitev samo v primeru, da sem res na tesno s časom, hkrati pa si želim kvalitetnega obroka. Zjutraj imam 5 min časa za pripravo, večinoma mi zmanjka sestavin in sem nervozna, zato sem si tokrat pripravila paketke z različnimi sestavinami za različne okuse. Kar 8 receptkov smoothijev sem dala v e-knjigo 10 MINUT.Ki si jo lahko samo še danes priskrbiš po znižani ceni – 1.99 eur.

Skratka long story short, najprej sem včeraj naredila pire iz buč in ga dala zmrznit. Kokosovo mleko pa je zmrznjeno že kar nekaj časa. Kokosovo mleko imam shranjeno kar v posodi za led, da si prihranim čas. No sedaj sem se pa še malo bolj organizirala in naredila paketke.

Vedno dodam zraven še skuto ali grški jogurt, lahko tudi sirotko v prahu za dodatne beljakovine.

Na seznamu pa so: avokado, kumare, banane, jagodičevje, oreščki, breskve, marelice, buča. Potem pa samo še kreativnost in pravilna razporeditev. TO je TO:

Primer dobrega smoothija.

1.Skuta (beljakovine), jagodičevje(maline), Banana (oh), Avokado(maščobe)

2.Grški jogurt, jabolko, cimet, oreščki, buča.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.