TELOVADBA JE EGOISTIČNA! PA JE RES?

Ženske (mamice), vaš odnos do telesa ni samo to kako izgledate!

Vsakič znova me presenečate, vsako dnevno dobivam komentarje, pa ti si čisto divja. Sprosti se, saj bo še čas za vadbo, saj ni važno kako izgledaš, sedaj je čas za sinčka, ne pa za tvoje telo!! ??? JA! RES JE, sedaj je čas za sinčka in ta sinček bo še kar nekaj časa otrok, s časoma bo dobil še bratca in sestrico. In vsa ta leta moram biti dobra mama. Imeti moram energijo, zdravje in dobro samopodobo. Življenjsko energijo za igro z njim/i, otroka v sebi da sem mu lahko klovn in še bi lahko naštevala. In to vse mi da šport. Izgled je na zadnjem mestu. VERJEMITE MI. Lepo telo pride zraven, prva stvar, ki jo hočem je zdravje, dobro samopodobo in energijo. Ker brez tega, ne bo ničesar. Če si vzameš pol ure ali  uro na dan zase si slaba mama? Pa si res?

Še preden se posvetim glavni temi, bi vas rada nekaj vprašala?

Koliko energije vam ostane konec dneva za svoje otroke? Imate energijo in vam telo dopušča, da se lovite, igrate, skrivate, skačete s svojimi energijsko nabitimi otroki za vse te aktivnosti, ali vam rečejo, da ste dolgočasna? Ali vas misel na to da skačete že oblije (veste o čem govorim).

Kakšna partnerica si?  Imaš dovolj samopodobe, energije in se v svojem telesu počutite samozavestno in zdravo.

Si psihično močna? Si srečna, zadovoljna, nasmejana?

Ne vem, kako ste si odgovorile, vem pa eno stvar. Vedno je nekaj, kar lahko spremenimo, da bo še bolje. In ZASLUŽIMO SI BOLJE!

NIČ TI NI POTREBNO NAREDITI, če si srečna.  NOBENA ženska nebi smela obsojati druge, če se hoče spremeniti. Ali če noče spremeniti NIČ na sebi. Če si srečna v svoji koži in  zdrava, ostani tam kjer si, ne spreminjaj nič. In ne obsojaj tistega, ki to želi.

ČE PA SI TAM KJER NOČEŠ BITI – če se ne počutiš udobno, nisi sproščena, pod stresom, ješ slabo hrano, kar povzroča, da se počutiš in izgledaš slabše … potem je mogoče čas, da nekaj spremeniš.

Ko ženska vpraša za vadbo, najprej pomislite “raven trebuh, močan trup, lepe roke, lepe noge, izgledati dobro v kopalkah in kavbojkah” to je tisto, kar hoče. Mislite si, ah smešno. Pač smo, takšni kot smo, sprijaznimo se s tem in to je to.

Če bi lahko videli moja sporočila, bi bili presenečeni kaj ženske pišejo. Včasih sem počaščena in hkrati ponižna ob branju teh sporočil. Seveda hočejo raven trebuh, čvrsto zadnjico in lepe roke. Ja vsi hočemo to.

Pa pojdimo raje globlje. Ker kaj dejansko sporočajo je:

“spet hočem biti seksi”

“Hočem se počutiti boje”

“Hočem se imeti fino z otroki, brez da se takoj utrudim”

“hočem se sprejemati takšna kot sem”

“Hočem, da “tam spodaj” vse deluje tako kot mora”

“hočem biti privlačna za partnerja”

“Nočem se počutiti debelo in zapuščeno”

To so vaše besede, ne moje. Vsaka  beseda je o tem kako se POČUTIMO in ne kako zgledamo!

Seveda govorite tudi o  estetiki – ampak verjemite mi – počutje prevlada nad vsem.

Torej, če ste kdaj pomislile, da je skrb za vaše telo psihično in fizično nekako egoistično in nepomembno. Pomislite še enkrat. IMATE VSO PRAVICO za to, da se POČUTITE SUPER.

Nočete, da vas gledajo nago, ali nočete odvračati partnerja od sebe, ker se ne počutite samozavestno,  vstopiti v prostor in se počutiti vsaj malo privlačno, vitalno in zanimivo? To ni nadpovprečno, to je temelj za tvojo srečo!

Vaš partner, otroci, prijatelji, družina –  vsi ti ljudje bodo imeli nekaj od tvojEga zaupanja, moči, sreče in notranjega miru. Torej to pa le ni tako egoistično, se ti ne zdi?  Še nekaj, kar slišim pogosto  –  to je preveč sebično, da postavim svoje zdravje in počutje pred otroka in družino. Vsi ti ljudje te potrebujejo punca in veliko bolj jim koristiš močna, fit, zdrava in SREČNA!

PSX_20150615_210926

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.