VZEM SI GA NA IZI S HUJŠANJEM!

Predlagala bom nekaj, kar je mogoče noro, ampak ostani z mano, izplača se ti,  vsaj za nekaj časa …
Torej, kaj če bi namesto tega, da neutrudno stremiš k temu, da bi shujšala in se na vse načine hočeš znebiti špeha in  vse na kar misliš je, kako bi vzela škarje ali skalpel in si odrezala mahajočo zaves’co na roki…ZAKAJ SE NE BI RAJE SPROSTIA,  A? ZEN PA TO … RELAX!

Kaj, če bi ljubila svoje telo SEDAJ, takšno kot je, prav tako, kot bi ga kasneje z 10 kg manj?

Kaj, če bi si vzeli čas, da poiščete prehranjevalni in športni plan, v katerem boš UŽIVALA − tako bo cel proces ZANIMIV in boš v njem celo UŽIVALA …

Vem, da zveni čisto nasprotno, kot si  navajena. Večina od nas živi v prepričanju, da nismo dovolj dobri in ne bomo dovolj dobri, dokler ne bomo imeli perfektnega telesa − to je nekaj, s čimer se bojuje nešteto žensk. Bojujemo se same s seboj in prosimo odpuščanja za vsak nepravilen grižljaj in za vsako zamujeno uro vadbe, ne pustimo si počivati, ko smo utrujene, ali si vzeti čokolado, ko hrepenimo po njej. TRENIRAJ, JEJ ZDRAVO, BREZ IZGOVOROV … to nam bo prineslo srečo, ha?

Vprašanje je: nekoč, ko boš dosegla ta cilj, boš resnično izpopolnjena? Boš brezpogojno ljubilia kožo, v kateri si?
VERJETNO, DA NE …
Preživela boš 6 tednov, 6 mesecev, 6 let borbe. Stradanja, predanosti in se izčrpala do konca. Odklanjala druženje s prijatelji zaradi tvoje “diete”. Degradirala sebe v imenu izgube špeha?

VEM! Ker nekoč sem bila to JAZ.

Kolikokrat bosš v doseganju cilja izrekla sebi grozne reči, kot so:

NE morem jesti tega.
Sem debela/ogabna/šibka.
Nimam volje.
Nikoli ne bom kot ona.
Želim si, da bi bilo lažje …

V posteljo greš lačna. Ješ hrano, ki te dolgočasi. Telovadiš intenzivno in tudi po več ur, da se kaznuješ za to, kar si pojedla. Boš zapravljala tvoj omejen čas za te destruktivne fraze? Tvoj čas je neprecenljiv, tvoji vdihi so neprecenljivi in nikoli ne veš, kdaj bo eden od njih zadnji. Si res pripravljeni preživeti čas na tej čudoviti zemlji nesrečna, obsedena in v sramoti?

JAZ NE!

Prav sedaj, v tem trenutku, si unikatna in izredena, ni še enega TI. Si zmogljivo, lepo bitje s posebnim namenom, da je tukaj. To, da sovražiš sebe, je samo impulz, ki se je zgodil v vaši glavi …
To ne pomeni, da ne smeš probati izboljšati telesa. Če želiš izgubiti maščobo, pridobiti mišice, postati močnejša in bolj gibčna in tako naprej, potem ABSOLUTNO to moraš … VEČ kot verjetno boš neizmerno srečna med razburljivo vadbo in odlično hrano. Lahko si preoblikuješ telo in povzdigneš svojo formo, medtem ko se že sedaj počutiš udobno v svojem telesu. Lahko ljubiš svoje telo, hkrati pa si prizadevaš, da bi bilo močnejše in vitkejše. Če naredite to, ne samo da boš uživali v “fitness” izkušnji, živela polno itd., ampak vaša preobrazba bo TRAJNA … za vedno! In ne samo čez poroko, poletje, rojstni dan, počitnice …

Ko sovražiš samo sebe, ustvariš nemogočo situacijo zase. Nikoli ne bo dovolj. Trajalo bo, dokler se  volja ne poruši. Skakala boš iz diete v dieto v iskanju izmikajoče se sreče … in le-te ne boš našla v dieti ali vitkejši postavi. Vse, kar potrebujete, je že v v tebi SEDAJ.

Ni lahko … za ljubiti in sprejemati samega sebe, je potreben čas. Zunanje motnje te determinirajo in prepričujejo, da nisi dovolj dobra. Živiš v dobi, kjer je podoba idealne ženske/moškega iz dneva v dan bolj stroga. Sramota telesna pa v vseh pogledih bolj besna.

Naslednjič, ko boš hotela sama sebi izreči nekaj negativnega, zamenjajt to s sočutjem. “NE SMEM JESTI TEGA”, zamenjaj z “ODLOČILA SEM SE, da tega ne bom pojedla”. Grde komentarje o svojem telesu zamenjajte s komplimenti. Treniraj se, da govoriš prijazno, besedo za besedo. To se mora zgoditi vsak dan in namerno. Zatrite negativne misli v kali in raje napolnite svoje srce z ljubeznijo.

Vem, to ni lahko, to je proces. Če želiš priti v skupnost 2000 mamic, ki so dosegle neverjetne rezultate in spremenile življenje, se pridruži programu FITMAMI.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.