Za večerjo, nekaj sladkega!

POZOR jed vsebuje slakor in belo moko 🙂 Ni za tiste, ki jedo izključno zdravo in brez glutena…Če pa si lahko vsake toliko privoščite sladkor, potem priporočam tole sladko večerjico 🙂

Spomnim se, ko sem bila še mala mulka, ko sem po celem dnevu divjanja zunaj,  prišla domov lačna in mi je mami za večerjo pripravla mlečni riž, ali pa palačinke, pa tud šmorn in kruh namočen v jajca in posut samo s sladkorjem. Se spomnite? Jaz sem vedno rekla “mami kaj bi jedla”  in ona mi je vedno ponudila par slastnih idej. Dokler nisem našla tiste, ki mi je najbolj zadišala in potem – JA to bi. Mmm kako je bilo fajn. Popoln zaključek dneva! Spomnim se, da so morale biti palačinke namazane izključno samo z slivovo marmelado in to tisto, ki jo je naredil moj nono, un taprav “ĐEM” z veliko olupki. Kakšna nutela, takrat je sploh še ni bilo. Uf sem nostalgična…

No in prav sedaj, ko so zunaj tako lepi dnevi in ko po celem dnevu norenja zunaj ali  notraj, kakor koli že, pridem domov in mi zapaše nič drugega kot takale sladka večerja, da me nafila do amena in se lahko samo še uležem na kavč, pogledam risanko in grem spat:))

PALAČINKE Z SLIVOVO MARMELADO:

POTREBUJEMO: ” poglej na sliko”

Sestavine lahko prilagodite. Vendar sta dva jajca dovolj tudi, če boste uporabili več moke in mleka.Jaz  dodam še vaniljev sladkor in ščepec soli. Vse skupaj zmešam kar s paličnim mešalnikom tako, da masa postane homogena in ravno prav gosta.

MLEČNI RIŽ:

  • Lonček riža- najboljši je scotti rice , ker je tak lep okrogel in se lepo razkuha.
  • 4dcl mleka in ga po potrebi še dodajamo
  • 20 g masal, jaz ga dam še več:), da postane še bolj kremasto
  • limonina lupinica
  • vaniljev sladkor in navaden sladkor

Moj predlog je, da riža ne izprate, saj tako ohrani škrob, ki bo naredil mlečni riž še bolj kremast. Riž vržete v mrzlo mleko, dodate vse zgoraj naštete sestavine in ga kuhate na minimalnem ognju oziroma jakosti. Vmes nekajkrat premešajte, da se ne prime dna. Riž se mora skuhati do konca in ne sme imeti niti malo trde sredice, bolje je da se malo razkuha. DODAJATI JE PROTREBNO MLEKO, ker ga po vsej verjetnosti že prej riž vse popije. Na koncu lahko dodate kakav, cimet… Jaz sem ga posula z lističimi mandljev in zmletimi lešniki.  NOro noro…tako dobro, da me je sedaj primla lakota, že ob misli nanj:)

No danes si lahko privošite kaj takega za večerjo! Spustite skuto in jogurt in tiste zanič dijetne krekerje, pozabite na zdravo prehrano in si privoščite tole energijsko bombo. Še prej pa dan izkoristite v naravi s prijatelji. Naj vas odnese nazaj v otroštvo, tako kot je danes mene:)) Pa ne plezat po drevesih, ker kosti niso več tisto kar so bile:)

One thought on “Za večerjo, nekaj sladkega!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.