ZAČETNE VAJE PO PORODU

ZAČETNE VAJE PO PORODU

Če ste po pordu ste verjetno prebrale, da ne smete prvih 8 tednov po porodu počivati in mirovati. Pa vednar veretno vseeno morate. Mogoče imate starješega otroka, ki še vedno zahteva veliko, nimate pomoči ali so prisotni drugi vzroki. Že hoja po stopnicah, nošenje in dvigovanje otroka … tudi to je na nek način vadba. Telo se prvih 8 tednov rehabilitira na spontani način. Lahko mu pomagate in se izognete nenadnim bolečinam, s temi tremi vajami. S temi vajami, boste pomagali diastazi, da se zaceli in telesu, da pridobi nazaj živčno mišične povezave, ki jih je med nosečnostjo izgubilo.

8 – tedenski POPORODNI PROGRAM pa pripomore, da boste telo popolnoma rehabilitirale in ga pripravile na kasnejšo morebitno aktivnost. VEČ O PROGRAMU  TUKAJ:

Cilj: Nežno vzpostavljanje živčno mišičnih povezav, aktivacija globokih mišic in medeničnega dna. Priporočam, da zčanete z nežnimi vajami že 3 tedne po porodu. Mame po CR počakajte malo dlje. Vedno poslušajte svoje telo in se ustavite, če se ne počutite v redu. Najbolj pomembna stvar je dihanje in aktivacjia globokih mišic.

Aktivacija TVA in MD

Predstavljajte si, da se z vdihom prstni koš odpre kot dežnik, s tem sprostite medenično dno. Nato nežno izdihnite in hkrati potegnite medenično dno gor in zaprite prsni koš( zaprite dežnik), popek povlečite proti prstnici. Hkrati nežno zategnite steznik okoli popka.

Počep je naravno gibanje, ki ga izvajamo v vsakdanjem življenju. V tem videu je prikazan počep brez uteži.

Izdihi

  1. Most (izdih ob dvigu)
  2. Padec kolen (izdih ob dvigu kolena nazaj na sredino)
  3. Počep ( izdih ob dvigU)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.