ZDRAVLJENJE DIASTAZE REKTUSOV

 

V mojih programih učim ženske, kako z vajami izboljšati stanje diastaze rektusov z vajami.

Vaje so izjemno pomemben spekter in brez vaj težko dosežemo stabilnost trupa in s tem neko “varovalko”, da se stanje poslabša ali ne izboljša.

Vaje takoj po pordu, kot so dihalne vaje, nežna aktivacija trebušnih mišic, pomagajo pri vzpostavitvi živčno mišičnih povezav, ki so bile med nosečnostjo prekinjene. Brez vzpostavitve teh povezav, mišica ne deluje, kar v praksi pomeni, da kakršno koli vadbo ali vaje ne bodo delovale. Zato je tako zelo pomembno, da v prvih dneh in tednih po porodu, ko poteka samodejno celjenje telesa, mu pomagamo z vajami, ki so primerne in se stopnjujejo počasi.

p.s ni ti potrebno iskati katere vaje so to, zate sem se in se še izobražujem in ustvarila sem program, ki je učinkovi in varen po porodu. PROGRAM DOBIŠ TUKAJ

Kaj pa če si že leta po porodu in imaš diastazo rektusov

Vedno je čas za spremembe, kot vidiš v tem zapisu, je vedno čas za celjenje diastaze rektusov pa čeprav mogoče ne bo šla čisto skupaj. Pomembno je v kakšnem stanju je linea alba. Preberi več.

VSE O DIASTAZI REKTUSOV

Pri celjenju diastaze rektusov je potrebno zaviti tudi   izven “bieomehanike” in priporočenih vaj.

So pravilne vaje pomembne? 100%!!

Zakaj imata dve podobni ženski, ki imata obe 2 prsta diastaze, različne rezultate kljub temu da delata isti program, isto pogosto.

Naše misli, živčni sistem in imunski sistem so povezani. 

Pri poporodni rehabilitaciji so pomembni tudi drugi življenski dejavniki. Vsi ti dejavniki so ključnega pomena, saj pomagajo pri celjenju vezivnega tkiva in izboljšanja diastaze, inkontinence in prolapsa.

1️⃣ PREHRANA – izberite hrano, ki spodbuja celjenje črevesja, podpira mikrobe, zmanjšuje vnetja in izboljšuje sintezo kolagena.

2️⃣ SPANJE – dajte prednost čim boljšemu neprekinjenemu spancu med 22. in 2. uro. Takrat se tkivo obnavlja. Izogibajte se svetlobi med 22. in 4. uro.

3️⃣SOCIALNA POVEZAVA – študije kažejo, da občutek socialne izoliranosti povečuje stresne odzive v telesu. Stresni hormoni, kot je kortizol, povečajo vnetja in otežujejo zdravljenje.

4️⃣ MISLI – Vaše misli se dejansko izražajo v vaših genih na celični ravni.

»Ko se sprašujemo o zdravju medenice, moramo razmišljat tudii zunaj biomehanike. Tako kot pri zdravju katerega koli drugega dela telesa. 

Telo je povezano tako na fizičnem kot psihičnem nivoju. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.